Metsäpalvelut Kangasniemeltä - TMI Kimmo Hokkanen

Metsäpalvelut

Metsäpalveluina maanmuokkaus, harvennushakkuut ja kantojen poistot

Tmi Kimmo Hokkanen | Kangasniemi ja lähikunnat

Metsäpalvelun ammattilainen huolehtii ympäristöstä ja sen tulevaisuudesta. Suomen pinta-alasta noin 75 prosenttia on metsää. Asumme todellisen vihreän keitaan keskellä. Vaikka puut ovat satoja vuosia vanhoja, ei mikään ole ikuista, jos sitä ei hoida.

Tmi Kimmo Hokkanen toteuttaa monipuolisella kalustollaan ammattitaitoiset metsien muokkaukset sekä kunnostusositukset ja hakkuutyöt. Taidokkaalla maanmuokkauksella uudistetaan metsikköä parantamalla sen kasvuedellytyksiä. Ammattimaisesti hoidettu metsä hengittää ja tarjoaa iloa siellä liikkujille. Terve metsä tuottaa myös omistajalleen enemmän, joten kokeneelta osaajalta tilatut metsäpalvelut ovat sijoitus niin luonnolle kuin lompakolle.

Tmi Kimmo Hokkasen metsäpalvelut ovat käytössäsi Kangasniemen alueella.

Ota yhteyttä »

Metsäpalveluihimme kuuluvat

  • Metsien muokkaukset
  • Ojitukset
  • Laikutukset
  • Kivien ja kantojen poistot
  • Harvennushakkuut talvisin

Tmi Kimmo Hokkanen toteuttaa maanmuokkauksen aina huolellisesti välttämällä maan sisältämien ravinteiden sekoittumista vesistöihin. Tästä syystä muokkauksessa tehdään ojitukset ylimääräisen veden pois ohjaamiseksi ja toteutetaan huolelliset laikutukset, joissa poistetaan humusta kivennäismaan päältä. 

Laikutus luo kasvumahdollisuuksia

Metsäpalveluihimme kuuluvat myös laikutukset. Laikutus on erinomainen valinta kasvuolosuhteiden parantamiseksi kuivilla kankailla ja se sopii erityisesti myös männistöjen uudistamiseen. Laikutus poistaa humuskerroksen, millä saadaan esiin kivennäismaa otollisten kasvumahdollisuuksien takaamiseksi. Jos edessä on rehevillä mailla sammalta, voidaan se poistaa laikutuksella ja kaivaa esiin turvepinta.

Nimensä mukaisesti laikutuksessa maanpintaa poistetaan laikuttain, jolloin se on sopivan kevyt muokkaustapa ja soveltuva myös silloin, jos ei voida käyttää muita mätästysmenetelmiä.

Tmi Kimmo Hokkanen huolehtii ojituksista, joilla haitallinen vesi ohjataan pois maastosta. Saat meidät metsäpalvelutöihin Kangasniemellä ja sen lähialueilla.

Ota yhteyttä »

Harvennus on metsän oma lääke

Kun metsän hyvinvointia halutaan kasvattaa, on harvennus kätevä keino haitallisen, eloa rapistavan aineksen poistamiseen. Harvennus lisää puiden kasvuvauhtia luontaisesti.

Ammattilainen suunnittelee harvennuksen aikataulut tarkkaan huomioiden myös kasvupaikan. Kaikkein tärkeintä on selvittää ensiharvennuksen tarve, jotta metsänhoito pääsee alkamaan. Tmi Kimmo Hokkanen tarkistaa aina sekä metsän kunnon että sen käyttötarkoitustavoitteet, mikä takaa laadukkaan ja aitoa elinvoimaa tuovan harvennussunnitelman. 

Metsäpalveluihimme kuuluvat myös kantojen poistamiset, joiden tekemistä suosittelemme, etteivät haitalliset käävät pääse kasvamaan ja tuholaiseliöt lisääntymään.

Alansa ammattilaisen Tmi Kimmo Hokkanen suunnittelee maanmuokkauksen aina yksilöllisesti kasvupaikan ja asiakkaan toiveden mukaisesti. Palvelemme ihmisiä ja metsiä Kangasniemeltä käsin Etelä-Savossa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Ota yhteyttä »

Tmi Hokkanen on käytettävissäsi Kangasniemellä ja lähiseudulla,

Kun tarvitset ammattimaista, hyvin suunniteltua ja tehokasta kuljetuspalvelua puujätteelle.

Pyydä tarjous